Vyhráváme základní skupinu ligy

20.12.2014 12:42

Poslední zápasy základní skupiny jsme sehráli na palubovkách pražské Slovanky a Strakonic. I když postup do extraligy jsme měli již dávno zajištěn, hrálo se o body do extraligové tabulky, potažmo o první příčku v základní skupině.

Na Aritmu, kde Slovanka své domácí zápasy v letošní sezóně hraje, jsme odjížděli plni odhodlání poprat se o výhru společně s našimi fanoušky autobusem. Samotné utkání příliš pohledný basketbal nepřineslo, hodně se bojovalo i chybovalo na obou stranách. Domácí naplno využívali potenciálu svých tří klíčových hráček. Hlavně Ondroušková nám dělal svými razantními nájezdy velké problémy. Po prvním poločase Slovanka vedla o 7 bodů právě díky Andrejce. Druhý poločas zcela jistě ovlivnilo zranění právě Ondrouškové, která prakticky celou třetí čtvrtinu nehrála. My jsme dokázali oslabení soupeře využít a stáhli náskok domácích na 4 body. V závěrečné čtvrtině už hrála Slovanka opět kompletní, ale klíčovým hráčkám již citelně ubývaly síly a my jsme toho dokázali využít, když jsme skórovali zejména z brejkových situací a přečíslení. Poslední minuty jsme tak mohli dohrávat v klidu bez obav o výsledek a připsali si tak další důležitou výhru, která se nám bude v extralize počítat.

Nedělní zápas byl důležitý z jiného pohledu. V případě výhry bychom vyhráli A skupinu ligy U15, což se nám zatím nikdy v krátké historii nepodařilo. V utkání jsme od začátku naplno využívali maximální rotaci všech přítomných hráček, i proto se naše vedení rodilo malinko kostrbatěji, nicméně před poslední čtvrtinou jsme i bez Grešlindy, která dostala na neděli volno, vedli šestnáctibodovým rozdílem. Pak však přišel kolaps jak na útočné, tak zejména na obranné polovině, kde jsme doslova zmizeli z palubovky. Domácí hráčky začaly z brejků stahovat náš náskok a pět minut před koncem utkání bylo vyrovnáno. Nakonec se jen velice ztěžka probrala z letargie základní pětka a zápas jsme tak dotáhli k vítěznému konci, což znamená vítězství v základní skupině A ligy U15.

V sobotu se na nás ze začátku projevil neúspěch z domácích utkání, ale bojovností a rychlou hrou jsme nakonec dokázali urvat dva body. V neděli jsme si za poslední čtvrtinu snad ani nezasloužili vyhrát, budiž to mementem pro extraligové zápasy, tam nám soupeři takovéto výpadky nebudou odpouštět. Extraligu po domluvě s USK a Českou Lípou odstartujeme až v novém roce, takže aktivní odpočinek, nabrat síly, potrénovat  na Vánočním turnaji a hrrr do extraligových bojů.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub