Vydřené výhry v Karlových Varech

10.02.2014 11:23

V sobotu 8. února jsme odehráli poslední dvojzápas základní části OP kategorie U13, tentokrát v Karlových Varech.

    Čekal nás nepříjemný soupeř a to se potvrdilo v obou zápasech. Soupeř hrál hodně do těla, ale i přesto, že nadměrné použití rukou při snaze zabránit hlavně hráčkám bez míče se uvolnit bylo zcela evidentní, tak jsme se s tím dokázali vyrovnat a vybojovat dvě výhry, které jsou cenné hlavně z psychologického hlediska pro nastávající play-off soutěže. Odehráli jste solidní utkání v obraně i útoku (tam jen více klidu) a za to Vám patří dík. Vím, že to některé z Vás stálo hodně sil a přemáhání nesklouznout k oplácení některých "neviditelných" zákroků, ale i to musí lepší týmy vydržet a hrát trpělivě svojí hru a nakonec slavit úspěch. Ale i přesto je vidět, že již v této kategorii je třeba se nebát fyzického (férového) kontaktu a tím se připravit na soutěže žákovských kategorií. Je třeba i podoknoout, že u hráček ročníku 2001 byl chvilku problém srovnat se s míčem velikosti 5 (vím, že s 6 se Vám hraje lépe), ale to je sport. U mladších hráček je ještě někdy vidět zbrklost při řešení situací a neklid v zakončení, ale to se dá hodně omezit pravidelným tréninkem. Ale je vidět, že zvláště u mladších ročníků nastává s větším počtem zápasů viditelné zlepšení oproti začátku sezóny, jen to chce vydržet a odehrát co nejvíce zápasů. Tentokrát s námi byly i dvě hráčky 2003 a ml. a ani ty se rozhodně neztratily, jen tak dál.

Teď jen krátce konkrétně k oběma zápasům:

1.zápas jsme měli od začátku do konce pod kontrolou a postupně trpělivou obranou a rychlým přechodem do protiútoku jsme navyšovali skóre. Zcela "netradičně" jsme vstřelili i nějaké trojky a tak to byl celkem pohodový zápas.

2. zápas byl zcela jiný, nervózní začátek a pár neproměněných šancí a prohrávali jsme o deset bodů, ale v posledních dvou minutách jste agresuvní obranou získaly několik míčů a dostaly zápas do vyrovnaného stavu. Tentokrát jsme rozhodli až v poslední čtvrtině, kdy už bylo několik poměrně snadných samostatných nájezdů a bylo rozhodnuto.

Přesto je třeba ocenit i výkon soupeře a pro nás ponaučení hrát naplno celý zápas, ne jen několik minut.

Všem ještě jednou díky za bojovnost a přístup.

V neposlední řadě opět poděkování všem rodičům a fanouškům, kteří nás neváhali podpořit jak dopravou tak i svými hlasivkami a potleskem. Díky.

 

Luboš K.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub