Úvod sezóny vyšel na jedničku

07.10.2013 21:21

    Na začátek sezóny jsme zavítali k tradičnímu soupeři do Tachova. Jelikož se hráčky z předchozího i společného působení velmi dobře znají, tak jsme se neměli zase čím tak překvapit a tak rozhodla momentální forma, štěstí i nálada. Obě družstva mají svojí hru založenou na jednoduchých, ale účinných kombinacích typu "hoď a běž" a to je v této kategorii docela účinná zbraň.

    Než jsme se nadáli tak jsme v prvním zápase prohrávali o deset bodů a naše hra byla značně chaotická. Od druhé čtvrtiny jsme se začali postupně zlepšovat a to hlavně v obraně, což přineslo i pár "snadných" košů a tím jsme se vrátili do zápasu. Jenom to proměňování velkých šancí nás stojí spoustu sil ve hře dozadu. V další části hry jsme pokračovali v pozorném výkonu, využívali jsme naší vysoké hráčky Natali, která dominovala hlavně pod košem soupeře. Podle výsledku se může zdát, že to bylo jednoznačné, ale není to úplně pravda. Opět se tu objevila naše letitá slabina a to je slabší začátek zápasu. Ale i to se podaří odstranit, alespoň tomu pevně věřím. Také je zapotřebí si uvědomit, že tuto hru hraje pět hráček v poli a proto je třeba hrát kolektivněji, což se nám naštěstí postupem času podařilo.

    Aby to nebylo pro trenéry tak jednoduché tak jsme v druhém zápase prožili malé sportovní drama se šťastným koncem pro nás. Zde jsme sice nepropásli první čtvrtinu, zase ale konec zápasu jsme si zbrklou hrou hodně zkomplikovali. Zde je třeba poznamenat, že soupeř nás přitlačil a to zejména těsnou nepříjemnou obranou a nám činilo potíže už i vyhodit míč z autu. Nakonec vše dobře dopadlo a vezeme si dvě cenná vítězství, ale i ponaučení kde musíme přidat a zdokonalit se.

    Chci poděkovat všem hráčkám za přístup a bojovnost. Jen tak dál a lépe.

    Nesmím zapomenout i poděkovat všem rodičům, kteří nám pomohli s dopravou na zápas a s fanděním při zápase. Ještě jednou díky.

 

Těším se na další vítězství tentokrát v domácím prostředí,

 

Luboš Kapitán

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub