Těžký víkend pro U14

13.03.2017 15:51

Těžký víkend pro kategorii U14

 

 

O víkendu 11.-12.3. zajíždělo družstvo U14 na palubovky soupeřů Slovanky a Jičína. Čekaly nás velmi těžké zápasy a hlavně sbírání dalších zkušeností v extraligové nástavbě soutěže.

 

V sobotu jsme vyrazili směr Sadská, kde hraje družstvo Slovanky Praha svoje domácí zápasy. V domácím zápase na začátku ledna jsme od tohoto družstva dostali pořádný nářez a tak jsme byli všichni zvědaví, jestli jsme se herně někam posunuli a zda dokážeme hrát pěkný basket i s tímto těžkým soupeřem, který má postup na MČR už v podstatě jistý.

Holkám jsme zdůrazňovali, že každý zápas je jiný a že musíme bojovat o každý míč i prostor na hřišti. A ono to fungovalo, holky se pustily nebojácně do soupeře a svou nátlakovou obranou jsme je nutili k chybám, které nelibě nesl soupeřův trenér :) První čtvrtinu jsme sice o 6 prohráli, ale nutno podotknout, že soupeř nastoupil do této čtvrtky v plné síle. Druhá čtvrtina se zpočátku jevila jako naše hodně veliké trápení, ale ke konci se holky otřepaly a dotáhly tuto část hry do remízy. Takže o poločase svítilo na tabuli skore 25:19 pro Slovanku. V podstatě otevřená hra a to nám zřejmě dodalo sebevědomí a ve třetím dějství jsme hru otočili a čtvrtku o 6 vyhráli. Po třetí čtvrtině 37:37 :) Do závěrečné části jsme tak nastupovali s úsměvem na líci, což se o soupeři nedalo říct. Čekal jednoduchu výhru a ne přetahovanou o výsledek. Nakonec Slovanka přece jen se štěstím o 5 bodů vyhrála, ale nás těší fakt, že dokážeme hrát s tak těžkým soupeřem vyrovnanou partii.

 

V neděli ráno jsme vyjeli na dlouho cestu do Jičína. Dvě hodiny v autě a ještě po ránu, nic moc pro některé hráčky :) Spící princezny, pomuchlané tváře a rozespalé oči….. to byl pohled na naše holky po cestě. No to to bude vypadat, napadlo mě :) Ale soupeř evidentně taky neměl svůj den a tak chyby na naší straně střídaly chyby na soupeřově straně. A zatím co my se na lavičce docela dobře bavili :) na straně Jičína byla nervozita, křik a slzy. První i druhou čtvrtinu jsme dokázali vždy se štěstím o koš vyhrát a tak na poradu do šatny jsme odcházeli s úsměvem a 4 bodovým vedením. Druhou půlku zápasu jsme už takové štěstí v proměňování neměli a soupeř postupně srovnal a následně pomalu navyšoval náskok. Opravdu odskočit na bezpečných 10 bodů se mu ale podařilo až v samotném závěru zápasu. Konečný stav 71:60 pro Jičín nás může v podstatě těšit. 

 

Holkám patří veliká pochvala za předvedený výkon o tomto víkendu, z trenérského pohledu to byly jedny z nejvydařenějších zápasů této sezóny. Jsme rádi, že se posouváme stále dál a že všechny zkušenosti z dosud odehraných zápasů už dokážeme prodat i na hřišti. Holky díky a jen tak

 dál !!

Děkujeme také rodičům, za podporu a pomoc s dopravou. Bez nich by to nešlo :)

 

Statistiky ze zápasů zde:

www.cbf.cz/souteze/zapas_245745_soutez_1847.html

www.cbf.cz/souteze/zapas_245749_soutez_1847.html

 

 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub