Start do ligy U15 nevyšel

14.01.2017 13:19

První zápasy v lize U15 a zároveň v roce 2017 nás zavály do Prahy na Spartu a do Litoměřic.

V sobotu sme hráli už bez Lůci, která posílila v extralize hrající Vary, a bez motorovejch myší Niki (nemoc), Lindy (nemoc) a LuLu (zranění). Na druhou stranu už byla Verča, takže dlouhejch zase bylo dosti. Chtělo by se říct, že to byl pohlednej zápas plnej šancí, spektakulárních akcí a košů, konečnej výsledek ale dokazuje pravej opak. Zápas sme si prohráli v prvním poločase, kdy sme vytvořili novej rekord ve zkaženejch přihrávkách na minutu (podle mě tak 2,5). Úspěšnost zakončení 2-1, 1-0 nebo 2-0 byla taky hodně nízká (cca 15 %), takže skore se v poločase zastavilo na 11 – slovy jedenácti – bodech !!! Naštěstí domácí taky zrovna střelecky neexcelovali, takže sme měli do druhýho poločasu manko jenom sedumnácti bodů. Třetí čtvrtinu ještě pokračovala „přestřelka“ na obou stranách (7:6), ale poslední čtvrtinu nám tam už něco i spadlo, takže sme udělali konec ještě trošku napínavej. Ten výpadek z prvního poločasu sme už bohužel nedohnali, takže sme si připsali v Novym roce první porážku.

V neděli sem byl zvědavej, jak si povedeme ve třetím špílu proti Liťáku bez Lucky a bez malejch holek. Tak, jak se nám v NRS dařilo vlýtnout do zápasu a udělat áskok, tak v lize se nám zase daří prospat minimálně první čtvrtinu a zápas pak dotahovat. V Liťáku sme prohráli jenom tu první čtvrtinu, vo vosum bodů, pak už sme jenom dotahovali. Mizernou koncovku sme moc nezlepšili, přidali sme i stoprocentní neúspěšnost ze šestek (0/8), takže domácí mohly nakonec slavit výhru vo bodík. Vo bodík ze šestky, vo neproměněnej šoupák, vo jednu ubráněnou střelu v první čtvrtině navíc…. Vyhrál tým, kterej hrál vyrovnaně celej zápas, my sme se probudili zase pozdě.

Sečtěno, podtrženo, v lize už nebude Lucka, kerá byla pravidelnej bodovej přispěvatel, bude to každá z nás, kdo by měl přispět trochou do mlýna. Chce to pravidelně chodit na tréninky a hlavně při nich makat!!!! Liga je o level vejš, ale není to tak, že bychom byli horší, než naši první soupeři, jenom sme ještě nepřepnuli. Za 14 dní nás čekaj venku Straky, to bude jinej fičák, a pak derby v Klatovech, to už je samo o sobě motivace, tak uvidíme, jestli se z úvodu ligy poučíme.

Liga U15, skupina A - 2. kolo

BA Sparta Praha - DBaK 40:31 ( 15:7 28:11 35:17)

Sestava a body: Teršlová Štěpánka 8, Kohoutová Vendula 6, Juhászová Damiana 5, Lukešová Alice 4, Kaiserová Kateřina 3, Vůchová Veronika 3, Bauerová Anna 2, Bendová Vendula, Kavínová Marie; TH: 10/4:12/5; chyby: 8:7; rozhodčí: Hejnic Jan, Renc Jan.

Liga U15, skupina A - 3. kolo

TJ Slovan Litoměřice - DBaK 41:40 (14:6 24:16 35:29)

Sestava a body: Juhászová Damiana 17, Kaiserová Kateřina 7, Lukešová Alice 6, Teršlová Štěpánka 6, Bauerová Anna 2, Bendová Vendula 2, Kavínová Marie, Kohoutová Vendula, Vůchová Veronika; trojky: 2 (Damča, Jirka); TH: 10/5:8/0; chyby: 13:16; rozhodčí: Rom Daniel, Doksanský Milan.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub