Stále na vítězné vlně

02.12.2013 00:41

Tak máme za sebou určitě nejkvalitnější zápasy OP U13, ve kterých nám soupeř zdatně vzdoroval, ale nakonec jsme obě utkání dovedli k zaslouženému vítězství. V prvním zápase se zrodilo vítězství až nečekaně snadno, když jsme od začátku postupně navyšovali vedení. Naší slabinou ovšem kromě "okének" v obraně zůstává i proměňování šancí a velké množství ztrát.  Ani to by toto by tolik nevadilo, když se nám bude dařit v obraně. Určitě by nám také pomohlo zachovat více klidu po zisku míče. Máme hodně vybojovaných míčů, což je dobře, ale často se nám stává, že o ně záhy přijdeme jednoduchými ztrátami způsobenými zbrklostí a trochu tak alibismem. Nebojme se vzít taky odpověnost na sebe. Žádný učený z nebe nespadl a každý může udělat chybu, ale bez chyb by nebyl sport a v těchto zápasech se můžete naučit jak tyto chyby snížit na minimum jen třeba tím, že si budete víc věřit a hned to bude znát i na celkovém pojetí celého družstva.

Druhý zápas jsme začali dost nervózně a soupeř nás dokázal trestat za naší nedůslednou obranu rychlými protiútoky, které zkušeně proměňoval. V poločase jsme zkusili přeskupit síly, trochu jsme přeházeli sestavu a nakonec se nám to vyplatilo. Třetí čtvrtinu jsme udrželi velmi dobře a ve čtvrté jsme v opravdu silné sestavě již unaveného soupeře doslova "přejeli". I přes to patří soupeři z Tachova respekt za předvedený výkon.

Aby to nevypadalo, že jsem viděl jenom negativa, tak to rozhodně není pravda. Je sice co zlepšovat, ale líbilo se mi nasazení po celou dobu i když se třeba úplně nedařilo. Dokonce by se dalo říci, že některé rychlé protiútoky měli i ligové parametry. A je vidět, že i holky mladšího ročníku 2002 pochopily, že soupeř se sám neporazí a co předvedly při některých rychlých nájezdech do koše je zcela určitě ta správná cesta jak se stále zlepšovat a uvidíte, že se Vám to vrátí i ve Vaší kategorii. Jen tak dál a lépe.

Na závěr Vám chci všem za odvedený výkon, je vidět, že se z Vás stává opravdu kompaktní kolektiv.

Díky rodičům za podpru.

 

Luboš Kapitán

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub