První zápasy U15 – přes trápení k prvním výhrám

15.09.2014 12:54

Nezvykle brzy se letos rozjela liga U15. My jsme v prvních dvou kolech přivítali v Plzni nováčka z Ústí nad Labem a Most. Věděli jsme, že pokud chceme do extraligy, musíme tyto zápasy zvládnout, ale…

Jak se říká s jídlem roste chuť… po výhře na KraKoži se nám asi zdálo, že nám soupeři každý bod darují a nebudou klást žádný odpor. Sobota nám potvrdila opak. Přitom začátek zápasu nevypadal až zase tak zle. Rychlé vedení o 10 bodů a pak…nic. Lajdácká obrana, nedůrazné zakončení, hloupé ztráty. To vše znamenalo hubený pětibodový poločasový náskok. Bylo třeba si připomenout, jak máme hrát. Druhý poločas jsme naštěstí zařadili vyšší rychlostní stupeň. Rychlejší střídání společně s konečně agrasivnější celoplošnou obranou znamenalo postupné navyšování náskoku. Soupeř už neměl fyzické a nakonec ani fyzické síly vzdorovat, takže konečný téměř třicetibodový rozdíl na konci utkání byl pro nás až příliš lichotivý.

V neděli nás měl alespoň podle referencí a sobotního výsledku čekat o poznání kvalitnější soupeř. My jsme však začali v obraně o něco koncentrovaněji a do poločasu jsme si vybudovali dvouciferný náskok. I přesto jsme si museli v přestávce ujasnit pojem týmová obrana, stále bylo co zlepšovat. Ve třetí čtvrtině jsme opět zkusili „model“ 2000 a 2001, kde prvních 5 minut bylo velmi dobrých na útočné polovině a další časový úsek zase mladší hráčky ukazovali názorně těm starším význam slova agresivní obrana po celém hřišti. Mostu se pak postupně vyfaulovaly některé hráčky a zbytek zápasu se tak dohrával plně v naší režii.

Oba zápasy můžeme posoudit ze dvou hledisek. Na jedné straně celkem přesvědčivé výhry se solidním počtem nastřílených bodů, na straně druhé místy strašidelná obranná činnost a proměňování „loženek“. To budou hlavní témata na trénincích minimálně příštích 14 dnů. Pak nás čekají HB a Sparta. Tam již budou podobné úlety nemilosrdně trestány. 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub