První zápasy roku 2016 radost nepřinesly

23.02.2016 11:54

Druhá polovina ligy nám začala na palubovkách adeptů na postup na MČR.

Basket Slovanka – DBaK 71:30 (25:2, 40:14, 49:18)

V sobotu nás hostila Slovanka, o celkovém výsledku a vlastně i průběhu rozhodla první desetiminutovka, kdy jsme dokázali dát pouze jeden koš, oproti pětadvaceti bodům Slovanky. Důvod jednoduchý: neochota hrát do koše, a když už, pak neproměňování jasných střeleckých příležitostí. Zbylé čtvrtiny byly již vyrovnané,  zlepšili jsme pohyb v útočné fázi i četnost pokusů, což se projevilo i na potenci, náš soupeř pak rotoval v maximálním rozsahu, což se na vyšší vyrovnanosti utkání také projevilo.  Statistiky zápasu naleznete zde.

HB Basket Praha – DBaK 110:32 (26:6, 57:14, 88:20)

V neděli to byl jinej fičák. V Jenči  na nás domácí vlítli rychlostí tornáda, čemuž jsme nedokázali vzdorovat ani myšlenkou, natož činem. Rychlá hra hoď a běž, pohyb všech hráček, minimum clon a drtivý protiútok, to je definice moderního žákovského basketbalu. Komentovat průběh ani nemá smysl, snad jsme se v tom průvanu od soupeře i něco naučili. Statistiky zde.

Ani nevim, jestli se tento víkend dá někdo vyzdvihnout, hráli jsme asi to, na co aktuálně máme. Se Slovankou jsme deficit třiceti bodů smazali oproti podzimu, na HB zase nabrali 20 bodů, v útoku pořád se silnějšími soupeři přehnaný respekt a neochota cokoli udělat, abychom to náhodou nezkazili. Uvidíme příští kolo, jak nás doma prověří Kralupy s Kladnem.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub