První porážka přišla v Jenči

17.10.2013 14:50

Ve třetím a čtvrtém kole jsme se utkali s dalšími adepty postupu do extraligy, pražskými týmy USK a HB Basket, a to na jejich domácí palubovce, kterou je pro tuto sezónu sportovní hala v Jenči u Prahy.

Od sobotního zápasu jsme tak trochu nevěděli, co čekat. S USK jsme se v této kategorii ještě nepotkali a nevysoká výhra starších žaček minulý týden nepřipouštěla žádné podcenění soupeře, který v minulých kolech uspěl jak v Karlových Varech, tak i v Mostě. Samotný zápas pak probíhal celkem v klidu, dobrou obranou a rychlými protiútoky jsme se rychle dostali až do poločasového takřka 30-tibodového náskoku. Do druhého poločasu vyrukovali domácí se zónovým presinkem a neše děvčata se i pod dojmem vysokého náskoku nechovala na hřišti zrovna poplatně dané situaci a nechala USK snížit stav na rozdíl dvaceti bodů. Nám pak pomohl až time out, po kterém jsme již danou situaci řešili tak, jak se sluší a patří. Do poslední čtvrtiny jsme šli  opět s luxusním náskokem, který jsme na konci dokázali navýšit i přes vysokou rotaci hráček až na čtyřicet bodů. Nutno podotknout, že si sympaticky hhrající soupeř až takový debakl nezasloužil. Na hřišti to rozhodně tak jednoznačně nevypadalo.

Vzhledem k brzkému začátku nedělního "šlágru kola" s HB Basket jsme se rozhodli u Prahy spát. Penzion Chýně vřele doporučuji každému, kdo bude chtít ochutnat něco toho dobrého piva z místního pivovaru, a přespat v čistém prostředí za rozumné peníze. Skóre samotného utkání otevřela sice Grešlinda, nicméně první čtvrtina patřila domácím díky lepší úspěšnosti proměňování střeleckých příležitostí i díky naší laxní obranné činnosti. V druhé čtvrtině jsme v obraně konečně zabrali, otočili skóre a nebýt několika "zapařených"  mohl být stav v poločase ještě veselejší. Takto jsme do šaten odcházeli za stavu 39:40 v náš prospěch. Třetí čtvrtina přinesla urputný boj na obou stranách, nás opět trápila obrana, ale díky útočné fázi jsme se dokázali udržet domácím na dostřel. Do poslední čtvrtiny jsme vstoupili s odhodláním skóre otočit v náš prospěch, nicméně dobře hrající soupeř nelítostně trestal naše chyby a my se naopak i v důsledku ubývajících sil přestali prosazovat, když jsme byli příliž statičtí bez míče a řešili jsme situace proti zhuštěné obraně zbrklými střelami z delší vzdálenosti nebo nepřipravenými akcemi 1 na 1. v 36. minutě byl stav 70:61 ve prospěch HB Basket a my byli na pokraji klinické smrti. Po oddechovém čase jsme zkusili poprvé v sezóně zónový presink, který alespoň na chvilku dokázal soupeře překvapit a my díky tomu postupně snižovali. Bohužel však bylo málo času, holky neměly dostatek klidu při šestkách a i nadějné trojkové pokusy Grešlindy a Símy v koši neskončily, a tak jsme po bojovném, leč ne stoprocentním výkonu prohráli se soupeřem, který byl nakonec o ten jeden koš ne šťastnější, ale i lepší.

My musíme zapracovat na trestných hodech zejména ve vyhrocených situacích (35/16), obranné činnosti (silná - slabá strana, obrana 1 na 1). Co funguje, jsou rychlé protiútoky a hra 1 na 1 v útoku včetně rotace, jen to proměňování střel... Nicméně dle hesla, "Co tě nezabije, to tě posílí" kvalitně potrénujeme a příště budeme lépe připraveni a silnější. Díky za podporu všem rodičům a fanouškům, kteří byli v Jenči s námi. 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub