První ligový víkend pro U14 skončil remízou

16.10.2017 14:13

Hned po páteční předehrávce s našima U13 sme odehráli dva pražský zápasy – v sobotu na Nuslích a v neděli na Aritmě s HáBéčkem.

Nobiles Nusle - DBaK 36:102 (12:24 19:55 25:80)

Byl sem zvědavej, jestli se v sobotu na Nuslích potvrdí papírový předpoklady a pude všechno hladce, bohužel s ohledem na neděli šlo všechno až moc hladce. Od začátku zápasu sme diktovali tempo, na plac se dostalo zase všech dvanáct holek. Nakonec se nám povedlo dát i populární „kilo“, takže nálada před nedělí dobrá a optimismus velkej. Statistiky najdete tady.

HB Basket - DBaK 91:48 (19:15 37:19 67:36)

V neděli sme proti HB nezačali úplně blbě, sice sme od začátku prohrávali, ale vždycky sme na koš domácích dokázali odpovědět, takže to po první čtvrtce bylo o 4 pro HB, takže hratelný. V druhý čtvrtce sme se ale přestávali dostávat do šancí, holky z HB přitlačily v obraně a nepolevily v útoku. My v obraně nepřidvrdili a v útoku tuhle čtvrtinu vyhořeli – jedinej koš ze hry, to by bylo málo i na U11 :(.

O poločase sme si něco řekli v šatně a docela to chvilku vypadalo, že by to mohlo fungovat. Dvacetibodovej náskok domácích sme stáhli už na devět bodů, pak nám ale došlo palivo a asi i morál. Domácí hráčky zase přeřadily v obraně na vyšší stupeň, získaly pár míčů zadarmo a namísto dalšího snížení náskoku sme dostali nakonec ve třetí čtvrtině 30 bodů a bylo vymalováno. Nám pakzbyly doslova jenom oči pro pláč. Poslední čtvrtku sme dohráli jako v mlze, soupeř naopak v euforii. Málem sme ve dvou dnech poznali, jaký to je stovku dát i dostat, nakonec se ale skóre domácích zastavilo na 91 bodech, i tak sme dostali slušně nařezáno. Statistiky sou tady.

Na druhou stranu, ještě, že ta rána přišla takhle rychle, máme čas potrénovat a posunout se herně blíž ke špičce republiky, ke který HB určitě dlouhodobě patří. Největší slabina v obraně je doskok, tam hoříme jak papír, a překvapivě i agresivita v obraně 1 na 1, loni bylo nasazení větší a i na soustředění se zdálo, že to bude fungovat, nicméně realita je trošku jiná. Útok celkem dobrý krom jedný podstatný věci – trefit se do koše. No nic, potrénujeme a vono se to určo podá.

Za 14 dní jedeme do Strakonic a Klatov, hlavně Straky nás prověří stejně jako HB, tak uvidíme, co se dá za dva tejdny stihnout.

Závěrem díky za pomoc s odvozem a fandění, budeme to potřebovat jako sůl !!!

Jeden za všechny !!!

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub