První extraligové zápasy a první srážka s realitou

16.01.2017 13:15

První extraligové zápasy a první srážka s realitou :)

 

O tomto víkendu čekalo družstvo U14 první představení v extraligové části sezony. V Kožlanech jsme přivítali v sobotu tým BK Jičín. Doufali jsme, že si zahrajeme pohledný basket a budeme vyrovnaným soupeřem. Ze začátku zápasu to tak i vypadalo. Až do 7. minuty první čtvrtiny jsme se tahali o vedení, pak však přišel z naší strany totální “black out” a  soupeř toho využil. První čtvrtina skončila bohužel 9:28. Do druhé čtvrtky nastoupily čerstvé holky a zabojovaly. Svým výkonem dokázaly, že umíme hrát basket a že dokážeme zahrát krásné kombinace. Díky kolektivní hře jsme tuto část zápasu vyhráli 18:14.V poločase jsme holky povzbuzovali a nabádali k bojovnému výkonu a ukázalo se, že opravdu můžeme hrát vyrovnanou partii. Čtvrtinu jsme prohráli jen o koš 16:18 a hra byla pohledná a z naší strany více bojovná. V poslední části už jsme jen sbírali zkušenosti a bohužel dělali více chyb než soupeř a tak nakonec výsledek je trochu krutý :((. 

 

DBaK x BSK Continental TJ Jičín 59:87

 

statistiky zde: www.cbf.cz/souteze/zapas_245717_soutez_1847.html

 

V neděli nás čekal Vícemistr republiky z loňského roku celek Basketu Slovanka. Věděli jsme, že to bude boj, ale nechtěli jsme složit zbraně bez boje :)

První čtvrtina probíhala však zcela v režii soupeře. My dělali chyby, házeli jsme soupeři míče do rukou a ten nekompromisně trestal. Po první čtvrtině to vypadalo s náma zle - 9:24 v náš neprospěch. Druhá čtvrtina však opět byla z naší strany úplně jiná, holky bojovaly, hrály kolektivně, běhaly do útoku i do obrany a ejhle… opět jsme dokázali tuto část vyhrát a to v poměru 21:18. Je vidět, že to prostě jde. Ovšem to by nesměl přijít druhý poločas a s ním naše výpadky. Škoda, že nedokážeme proměnit vyložené šance. My se na koš strašně nadřeme a soupeř si lehce zakončuje. No nic zápas jsme prohráli, ale nesmíme věšet hlavu. Extraliga je teprve na začátku a my chceme a budeme bojovat.

 

DBaK x Basket Slovanka 52:84

 

statistiky zde: www.cbf.cz/souteze/zapas_245721_soutez_1847.html

 

Poděkování patří všem hráčkám za to, že i za nepříznivého stavu bojovali až do konce a všichni pevně věříme, že nás tyto zápasy posouvají vpřed :-)

Díky rodičům a fanouškům za podporu :)

 

 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub