Prohra ve Strakonicích - o našem postupu rozhodnou jiní

03.12.2016 22:00

BK Strakonice vs DBaK 74 : 47 (15 : 12 / 40 : 20 / 55 : 30)

   Sice krasně slunečné, ale promrzlé počasí jakoby se podepsalo na našem výykonu. Ani ne tak výkonu jako schopnosti dat koš. Příležitostí bylo mnoho, ale koš domácích byl snad zakletý.

   Dnešní zápas nám ukázal slabiny VŠECHNY - při driblingu s očima na míči prostě nelze přejít zdvojování obrany a místo lehkého koše po dobré přihrávce se utápíme v těžké rozehrávce a nesmyslných přihrávkách často do rukou soupeře. Se stejným problémem se potýkáme i v rychlém protiútoku, v přesilové situaci si prostě nedokážeme přihrát resp. přihrajeme pozdě. Mnoho chyb bylo v naší obraně - nedokázali jsme si pomoci. Strakonickým hráčkám stačilo přehrát svojí obránkyni a cesta do koše byla otevřená - mnohokrát dokonce odstoupená hráčka utekla "ke své" místo aby zabránila pohybu hráčky s míčem. A v poslední řadě musím zopakovat naši bídnou efektvitu střelby. Což o to stříleli jsme jako v dnešní oslavě bitvy u Slavkova, ale stejně jako tam slepými. Co mne asi nejvíce zklamalo, byla nerozhodnost a alibismus hráček, které mají být leadery,

   Na druhou stranu musím říct, že prohrát takovýto zápas je mi milejší než porazit jiného soupeře 130:8. Jen těžké zápasy nás posunou i přes porážky dále. Bohužel o tom, zda nás čekají těžké zápasy v extralize nebo budeme vyhrávat (možná) v nižších patrech ligových bojů se rozhodne v neděli někde jinde. Postupový klíč je jasný - ze 6 skupin postupují vždy první dva + čtyři nejlepší ze třetích míst z přepočtených tabulek (přepočtem se myslí 1. eliminace týmů, které nemůžou postoupit (Hradec "B") a pak se srovnají všechny skupiny na stejný počet týmů tím, že se vyškrtnou zápasy posledního týmu). Poté do extraligy postoupí družstva s nejlepší bilancí bodů, rozdílu a případně podílu skóre. Asi mam vypočítáno, kdo a jak by měl zítra hrát, abychom postoupili, ale z pověrčivosti to říkat nebudu. Tak držte palce, ať nás čekají ty těžké zápasy a my budeme dále i přes porážky basketbalově růst.

   Děkuji rodičům za pomoc s dopravou a podporu ve Strakonicích.

 

Statistiky zápasu zde

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub