Po víkendu opět blíže extralize

28.11.2013 13:22

Odvetná utkání ligy U14 jsme uplynulý víkend zahájili doma páteční předehrávkou se Spartou a nedělním zápasem se Strakonicemi.

Na zápas se Spartou jsme se snažili připravit na čtvrtečním tréninku. Věděli jsme, že hra soupeře je založená na 3 individualitách a podle toho jsme stanovili i taktiku. Po úvodním rozkoku však jakoby žádná taktika neexistovala a Jindrová, případně v druhé čtvrtině Rosická si na hřišti víceméně dělaly, co chtěly. Za vše hovoří čísla. Jindrová první poločas 10 bodů, Rosecká 15 bodů. Dohromady tedy skoro 3/4 bodů hostí. Jeddiná Niki si dokázala poradit s Gallasovou, která v prvním poločase nedala ani bod, ostatní holky bohužel v obraně propadly na plné čáře - a nebyly to jen ty, co měly bránit zmiňované hráčky, ale i ostatní, co se týmové obrany týká. Když k tomu připočítáme i nevalnou úspěšnost na útočné polovině, dostaneme tak poločasový stav -3 body. Takovýto výkon by pravděpodobně nenechal v klidu ani borce předávkovaného sedativy, natož trenéra, který si zapomněl vzít prášky na tlak. Opět jsem bohužel musel zvýšit hlas a rázně připomenout, o co nám jde a hlavně jak toho chceme dosáhnout. ruhý poločas začala bránit Báru Jindrovou Grešlinda a výsledek se posléze dostavil, Jindrová přidala za druhý poločas pouhé 4 body, Rosecká také a naopak my jsme se začali více soustředit při zakončování. Nakonec jsme Spartu dokázali porazit o 20 bodů a připsali si tak důležité vítězství se soupeřem, který pravděpodobně postoupí do extraligy.

Další de facto extraligový zápas nás čekal v neděli. Straky produkují dynamický basketbal založený na rychlém přechodu do útoku a podporovaný šikovnými dlouhými hráčkami. Narozdíl od Sparty není hra založena na několika málo individualitách, ale ohrozit koš nájezdem je schopno skoro celé družstvo. Do střelecké listiny se také zapsalo hned 11 hráček soupeře oproti našim desíti. první poločas se vyvíjel podle předpokladů, soupeř nás trestal za každou ztrátu rychlými protiútoky, které neomylně proměňoval a my se naopak spoléhali na střeleckou pohotovost Grešlindy a Simči. Oproti pátku se tolik nedařilo Niki, je však třeba dodat, že po sobotních 2 zápasech toho měly společně se Símou opravdu dost. Poločasový stav 44:41 potvrdil dominanci útoku nad obranou u obou týmů a nám bylo jasné, že o úspěch budeme muset ještě velmi tvrdě bojovat. Do druhého poločasu vstoupila lépe strakonická děvčata, my jsme však dokázali i díky změně obrany reagovat a začali tak soupeři mírně bodově odskakovat. Utkání jsme nakonec vyhráli o 11 bodů, ale vítězství to bylo tvrdě vybojované. Hostující hráčky vedené trenérskou legendou Dr. Vondřičkou odehrály skvělé utkání a pokud na tento výkon dokáží v dalších utkáních navázat, určitě potrápí i další "favority" a právem postoupí do extraligy. Nás může těšit, že jsme o víkendu porazili soupeře, jejichž zápasy se nám budou započítávat do tabulky extraligy, pokud tedy dopadnou zbývající utkání podle předpokladů.

Závěrem se nabízí přísloví konec dobrý, všechno dobré. Je třeba však mít poločasový výpadek se Spartou na paměti, S HáBéčkem by se nám to mohlo krutě vymstít. Díky všem fanouškům za podporu a hojnou účast, za 14 dní ji budeme potřebovat v Kožlanech proti HB Basket (sobota 17 hodin), a USK (10 hodin). 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub