Po sobotním tréninku vydařený zápas s Karlovými Vary

01.02.2018 11:49

Po nějaký době nás zase čekal spací víkend v Kožlanech. V sobotu nás čekal novej soupeř – Slaný, a v neděli naopak jeden z nejtradičnějších – Karlovy Vary.

DBaK – BC Slaný 92:46 (30:9 50:20 73:32)

Holky ze Slanýho si docela naložily, když chtěli vodehrát voba zápasy stejnej den. Takže po tom, co je po dobrym výkonu porazily naše U13, sme nastupovali proti unavenýmu soupeři, a to jak fyzicky, tak mentálně. Od začátku bylo vidět, že jsou hostující hráčky dost votrávený a že už by byly nejradši doma. My jim to taky zrovna moc neulehčili, do první čtvrtiny sme s Jirkou strčili to nejlepší, co máme k dispozici a výsledek tomu taky dost odpovídal. Pak se sice hra víc vyrovnala, ale furt sme dokázali navyšovat náskok. Do hry se dostaly všechny holky. Dokázaly, že basket hrát umějí, ale bohužel chybí zkušenosti. Záblesky geniality střídaly záblesky sportovní demence. Na rozdíl ale od předešlých zápasů bylo tý geniality vo dost víc, takže nakonec dobrý. Sice sme se tentokrát museli vobejít bez stováka, ale zase to byl dobrej trénink na neděli. Statistiky jsou tady.

DBaK – BK Lokomotiva Karlovy Vary 68:62 (21:14 41:27 52:45)

Vary přijely sice s Eliškou Trollerovou, ale bohužel jenom v civilu, koleno jí ještě do zápasu nepustilo. My zase postrádali shodou okolností taky Elišku, kerá si nechala v tejdnu nabrousit zubiska na další soupeře, ale hlavně Jamajku, s kterou je sportovně asi definitivně amen, bo jí doktor zakázal aktivní sport kvůli kolenům. No co, zdraví má samozřejmě přednost, i když doufám, že se Klárka dá ještě nějak dohromady a vrátí se nám, všichni bychom si to určitě přáli, zatím přejeme našemu zástupci kapitána hodně zdravíčka. No a k zápasu. Zvolili sme s Jirkou stejnou taktiku jako v sobotu. Po první čtvrtině to moc nevypadalo, trochu sme doufali ve větší náskok, ale naše holky zabojovaly ve druhý čtvrtině a tam se zrodil rozhodující náskok. V druhym poločase sme dali ještě Varům čuchnout, ale jenom do doby, co si Majda vrátila zpátky vypíchnutý voko a vobětavě se vrátila na hřiště. Pak sme zase zabrali v obraně a dotáhli to do vítěznýho konce. Statistiky najdete zde.

V útoku tentokrát byla k neutahání Damča, k ní se pak v důležitých chvílích přidal i Eman. Standardně velmi dobrou obranu předvedla Verča Staňků, svý si ve vobraně vodvedla i Barča s Majdou. Zápas sme vodehráli v užší rotaci, na Verču Šlaisů a Štěpku by to asi bylo ještě velký sousto. U ostatních je dobrý, že se většina dokázala prosadit střelecky (každej bod se počítá), ale v obraně to do týmovýho výkonu má ještě dost daleko, hoříme na slabý straně i v komunikaci. Teď nás čekaj papírově slabší týmy Kladna a Kralup, tak alespoň můžeme tyhle věci potrénovat.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub