Po pěti zápasech bilance 2-3

10.11.2015 11:23

   Do nové sezóny vstupoval tým ve stejném složení v jakém se minulý rok podařilo vybojovat baráž o ext U17 a podle toho se určovala očekávání pro sezónu 2015/2016. První dva zápasy k nám přijely týmy z Ústí nad Labem a Mostu, se kterýma jsme o tři týdny dřív svedli vítězné souboje na přípravném turnaji. Ligové měření sil nepřineslo žádné drama a připsali jsme si dvě vítězství.
   Skutečnou sílu týmu měly prověřit až následující tři duely.
   V Litoměřicích jsme celý zápas tahali za kratší konec a po nepovedené třetí čtvrtině (25:13 pro domácí) jsme už nenašli dost psychických sil se s nepříznivým vývojem poprat.
   Domácí zápas proti USK nabídl vyrovnanou bitvu od začátku do konce. Úvod zápasu +- 12:0 pro nás, nicméně USK stihlo do konce první desetiminutovky vyrovnat. Druhá čtvrtina v obráceném gardu, poločasové manko 9 bodů se nám podařilo ve třetí čtvrtině ale také vymazat. V poslední čtvrtině si pár minut před koncem USK vypracovalo nadějné vedení +- 8 bodů a zdálo se být hotovo. Vysunutou obranou a veledůležitými trojkami jsme zápas ještě zdramatizovali, ale na obrat už nezbyl čas.
   Nedělní zápas se Slávií byl poznamenaný dvěma faktory. Slávie ušetřila síly ze sobotního odloženého utkání s Nuslema a my se vinou zraněních a jiných důvodů sešli pouze v osmi lidech, což se nakonec ukázalo jako rozhodující.  Po slabším úvodu jsme se úspěšnou střelbou z delší vzdálenosti dostali do vedení, které jsme do poločasu navýšili na +7 bodů. S přibývajícím časem ve druhém poločase nám ale stále víc těžkly nohy a soupeř si rychlou hrou, přesnou střelbou a jednoduchými koši plynoucí z volnější obrany vzal opět vedení na svojí stranu a nakonec odnesl i vítězství. Pozitivem pro mě bylo a je, že na rozdíl od Litoměřic jsme tenhle zápas psychicky nevzdali.
   Po hladkém průběhu minulé sezóny byly tyhle poslední tři vyrovnané zápasy pro mnoho hráček relativně novým zážitkem, ze kterých si (doufám) odnesem do dalších duelů zkušenost, že psychika, pozitivní myšlení i za nepříznivého stavu a podpora lavičky dokáže s naší hrou i skórem docela dost zahýbat. V téhle kategorii už možná i víc, než kolik toho nastřílíme nebo oddriblujeme na tréninku.
   Statistiky ze zápasů a aktuální tabulka: https://www.cbf.cz/souteze/rozpis-utkani/rozpis_3330.html

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub