Po čtvrtečním trápení páteční exhibice

25.11.2013 22:03

Čas plyne a liga mladších žákyň se nám dvěma zápasy s Klatovy přehoupla do druhé poloviny. Oba zápasy jsme předehrávali v týdnu a případné výhry by nás zase reálněji posunuli do extraligy.

Drobné komplikace nastaly již před čtvrtečním zápasem v Klatovech. Ke zraněné Elišce a Kačuli se přidaly nemocné Lenča s Kačkou. K dispozici nebyla ještě Denča, přesto jsme k zápasu nastupovali s mírným optimismem. Ten nám však vydržel jen do původního hvizdu. Domácí hráčky nás opět přesvědčily o tom, že nám nehodlají dát nic zadarmo. My jakoby jsme se namísto pozorné obrany připravovali na zimní spánek a na hřišti to také podle toho vypadalo. Když se k tomu přidala i chabá koncovka, bylo poločasové třináctibodové vedení spíše zázrakem. V šatně jsme si tak museli důrazněji vyříkat plnění některých činností i s výhledem na domácí utkání. V druhém poločase byla vidět zvýšená snaha holek, nicméně v koncovce jsme se i nadále trápili. Nakonec jsme dokázali bodový odstup zdvojnásobit, a to zejména díky střelecké pohotovosti Danči a Símy. Dalším stínem bylo zranění Ley, která si v zápase poranila kotník.

Domácí zápas jsme chtěli zahájit mnohem aktivněji a agresivněji, což se nám opravdu povedlo. Napadání soupeřovy rozehrávky v hloubce útočné poloviny vyplynulo v několik snadných zisků míče a co hlavně - proměňovali jsme šance. Postupně se nám dařilo naší dobrou hrou navyšovat skóre a mohli jsme se soustředit i na dobrou obranu pod vlastním košem. Ta se nám většinou dařila, dokázali jsme celkem dobře ubránit nejlepší střelce soupeře a sami jsme dávali jednoduché koše. Nakonec jste se všechny zapsaly do střelecké listiny. To je jistě pozitivní, ale je škoda, že při vysokém rozdílu skóre nedokážeme ještě udržet koncentraci po celý zápas. Zvláště začátek třetí čtvrtiny jsme hodně podcenili a nakonec to bylo vidět i na výsledku. Za třetí čtvrtinu jsme od soupeře dostali polovinu jeho bodů a čtvrtina skončila remízou. I přes toto malé rozkolísání pozornosti Vás všechny chci pochválit za výrazně zlepšený přístup k celému zápasu, bylo vidět, že hrajete s chutí a hlavně bylo vidět ohromné nasazení a velká bojovnost u všech hráček. Mějte proto prosím na paměti páteční zápas s Klatovy jako vzor pro Vaší další vystoupení, které bude třeba ještě lepší. Už teď se těším na další zápasy, které nás v brzké době čekají a to hlavně souboje, které se budou počítat do extraligy. Na závěr je třeba ocenit i to, že jste zápas odehráli ve vysokém nasazení jen v devíti hráčkách. Všem marodům přejeme brzké uzdravení a návrat na palubovku.

Jako vždy byli skvělí i naši fanoušci, kteří povzbuzovali celý zápas, škoda jen, že Vás nebylo víc. Díky za podporu.

Statistiky najdete na našich stránkách, tabulku a ostatní zápasy zde.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub