Na začátek dvě důležité výhry

30.09.2013 12:14

Tak nám konečně začala ostrá sezóna. Na začátek nás los zrovna nešetřil, první víkendové dvoukolo jsme odehráli na palubovkách aspirantů na postup do extraligy. Ze základní rotace jsme v sobotu postrádali Leu a Elišku s pochroumaným kotníkem, Lenču dobírající antibiotika a Niki Švambergovou. V neděli pak Niki nahradila relaxující Kačuli.

Sobotní zápas začal jak se dalo čekat nervózně, nicméně díky solidní obraně a proměňování rychlých protiútoků jsme si do poločasu vypracovali patnáctibodový náskok. Nic nenasvědčovalo komplikacím, zvláště po vydařených úvodních minutách druhé půle, kdy jsme na domácí vlétli silou uragánu a vedli již o 19 bodů. Mezi třetí a sedmou minutou se však uragán změnil na totální bezvětří,na hřišti probíhal jak na útočné, tak obranné polovině chaos místo basketbalu, čehož Strakonice využili a rychlými brejky snížily až na devět bodů. Naštěstí pomohlo několikanásobné střídání a střelecká pohotovost Danči, která spolu s proměněnými trestnými hody barči a Endy posunula rozdíl ve skóre opět do dvouciferného rozdílu. V poslední čtvrtině pak sympaticky hrající domácí neměli dostatek fyzických sil na zdramatizování zápasu, a tak jsme si i díky zapsání všech hráček do střelecké listiny celkem poklidně dokráčeli pro první výhru.

Nedělní zápas na Spartě sliboval i vzhledem k našemu poslednímu vzájemnému zápasu na loňském festivalu vyrovnaný souboj, což se nakonec potvrdilo. Nutno poznamenat, že i díky naší střelecké nemohoucnosti a laxnosti v první půli. Celý první poločas jsme pravděpodobně ještě dospávali brzké vstávání (některé hráčky to dokázaly dokonce celý zápas), což se samozřejmě projevilo na skóre.Soupeře jsme pouštěli do jednoduchých zakončení beze známky jakékoli výpomoci, sami jsme se o koše připravovali elementárními chybami při rozehře i zakončení. Nakonec jsme však i přes tyto chyby šli do šaten s pětibodovým náskokem, i zásluhou trojky Danči v posledních vteřinách poločasu. O přestávce jsme si důrazněji zopakovali taktické pokyny, holky se i postupně probouzely, takže jsme postupně, ale přeci začali navyšovat náskok. Na nejlepší Sparťance Jindrové (27 bodů) se v obraně prostřídaly Peteřice, Niki K. i Malina a s určitými výpadky se jim povedlo tuto talentovanou hráčku střelecky přibrzdit (první čtvrtina 12 bodů - třetí a čtvrtá celkem 15). Do poslední čtvrtiny jsme nastupovali s 11-tibodovým náskokem, který jsme si dokázali i díky vyšší rotaci a možná i zkušenosti nakonec pohlídat, takže nakonec mohlo dojít ke slibované oslavě trenérových jmenin v nejmenovaném fastfoodu na Rudné.

Nedělní zápas ukázal i přes rozpačitý výkon v prvním poločase vůli a bojovnost při cestě za vítězstvím, což je pozitivní, na druhé straně však také problémy se zakončením pod tlakem a obranou 1 na 1 a obranným doskokem. Na zlepšení těchto činností budou zaměřeny následující tréninky, kde očekáváme s Lubošem hojnou účast.

Statistiky jsou k dispozici na stránkách ČBF zde a zde nebo na našich stránkách zde a zde.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub