Na začátek debakl v Chomutově a smůla s Kladnem

22.10.2013 11:38

Nezvykle brzy začala divize starších žákyň U15. V sobotu jsme hráli na žádost Chomutova u nich a v neděli jsme v Kožlanech přivítali celek Kladna.

Jakoby se do Chomutova nikumu nechtělo, tak vypadala naše mikrovýprava na sever Čech. Sedm statečných bojovalo s notnou přesilou soupeře. Zjevně se však holky zalekly svého počtu (v loňské soutěži U13, kterou převážně hrály, nebyly v takovémto počtu zvyklé hrát), a tak jsme již od začátku asi šetřili síly na konec. Bez tlaku na míč i na hráčky bez míče, bez doskoku a bez tahu na "bránu" fotbalovou mluvou řečeno jsme neměli šanci na víc, než bránit stobodovou hranici, což se nakonec i díky širší rotaci soupeře podařilo. I tak ale patří dík těm holkám, které na zápas nakonec odjely.

V neděli jsme byli posíleni o hráčky U13 a na výkonu to bylo hodně vidět, už jen širší rotaci. V zápase s Kladnem jsme se soupeřem nejen drželi krok, ale po značnou část zápasu jsme i vedli. Na konci se však projevily malé zkušenosti našich hráček s vyrovnanou koncovkou, a tak se z dvou bodů nakonec radoval soupeř.

Divizi ligy U15 hrajeme již druhý rok a je určena hráčkám, které buď začaly s basketbalem později a potřebují zápasovou praxi, anebo hráčkám, ne kterých neleží v jejich kategoriích tíha zodpovědnosti za vstřelené body, aby si právě na tuto odpovědnost zvykaly v těchto zápasech. Každá hráčka má na hřišti svojí úlohu, pokud to zrovna není vstřelit 30 a více bodů, pak se tím může stát obrana klíčových hráček soupeře nebo přehled na hřišti spojený s asistencemi na vstřelených koších. Uvidíme po několika zápasech, kam se tyto dovednosti u holek posunou a zda má tato soutěž smysl hrát. 

Statistiky naleznete zde a zde.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub