Lekce od HBB a utrápená výhra s Nuslemi

08.11.2017 09:51

Po zápase s Varama sme celkem s optimismem vyhlíželi odvety s pražskými týmy HBB a Sokolem Nusle.

DBaK – HB Basket 34:95 (11:12 15:44 24:73)

A optimismus nám vydržel až do druhý čtvrtky, tu první sme drželi s pražandama krok a kdybychom ještě proměňovali jasný šance, tak sme tu čtvrtinu i vyhráli. Ale na kdyby se nehraje, HáBéčko od druhý čtvrtky začlo bránit vo poznání agresivnějš a my místo toho, abychom to přijali hráli stejně kontaktní basket, tak sme stáhli krovky a nechali na sobě dříví štípat. A jakmile holky z HB zjistily, že se bojíme, tak logicky ještě přidaly. Výsledkem byla ve druhý čtvrtce víc než třicetibodová rychta a zlomená ruka Emana. Druhej poločas tak by jenom vo tom nedostat kilo, což bylo voproti původním ambicím dost frustrující jak pro mě, tak i pro celej mančaft. Statistiky sou tady.

DBaK – Nobiles Nusle 96:64 (17:23, 34:38, 77:46)

Po tomhle direktu umocněnim ještě plánovanou absencí Verči Staňků a neplánovanym zraněním Emana dostal duel s Nuslema úplně jinej nábor. Sobotní masakr seděl na holkách jako deka celej první poločas. Spolu se zmíněnýma ztrátama to o půli znamenalo čtyřbodový manko. Naštěstí to z nás celkem rychle spadlo hned na začátku druhý půle. Dobrej přes vod základní pětky a překvapivě dobrý zakončení znamenalo zatím nejvyšší čtvrtinovej příděl soupeři (43 bodů), takže nakonec šlo zase vo kilo, v tomhle případě teda ta lepší varianta. Statistiky zde.

No, co dodat, bylo to dost tvrdý probuzení, musíme začít prostě bránit víc vod podlahy, jinak budeme těl lepším týmům furt koukat jenom na záda. No a to zakončení našich útoků s tim taky samozřejmě koresponduje. Tak, víme, kde nás tlačí bota, takže holt trénovat, trénovat, trénovat!!!

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub