KRA - KOŽ CUP 2013

19.09.2013 16:33

   Tradiční první akcí naší basketbalové sezóny je KRA-KOŽ CUP. Letošní již 19. ročník byl uspořádán pro kategorii U17 – kadetek a naše pozvání nakonec přijalo celkem 5 družstev. Kromě Sokola Kladno, který postavil dvě družstva, to byl BK Most, DDM Česká Lípa a Sokol Nusle.

   Při počtu 6 družstev byl dostatečný prostor zahrát turnaj na čistý čas, takže se hrálo 4 x 8 minut a každé družstvo odehrálo pět zápasu. Tato porce minut prověřila týmy nejen po stránce basketbalové, ale i po stránce fyzických sil a připravenosti. Můžeme říct, že jsme jako družstvo v obou zkouškách obstáli.

   Prvním naším soupeřem bylo v pátek družstvo BK Most. Tým složený, stejně jako my, převážně z hráček ročníku 99 byl těžkým soupeřem. Nám se nedařila střelba a soupeř byl stále ve vedení. V jedné chvíli dokonce o 16 bodů. V poločase to bylo o 11, stejně tak na konci třetí čtvrtiny. Mnozí z přihlížejících nad námi již zlomili hůl, a to byla chyba. Zrychlili jsme hru, zpřesnili přihrávky a za sedm minut poslední čtvrtiny dovolili soupeři pouze jeden koš ze hry a dvě „šestky“ což na našich 17 bodů nestačilo. Na začátku poslední minuty jsme vedli o 2 a soupeř již pouze zkorigoval na konečný rozdíl jednoho bodu. Těžké, vydřené vítězství bylo na světě.

   Sobotní program turnaje nám připravil tři zápasová zastavení. První proti družstvu Sokola Kladno „A“. Tým složený z hráček ročníku 98 byl pouze v 8 hráčkách (zbytek tvořil béčko Kladna) a my jsme kalkulovali s tím, že se ho pokusíme uběhat. Navíc z jejich prvního zápasu jsme věděli, že v obraně hraje zónu, takže budeme moct vyzkoušet útoky připravené o soustředění. Během zápasu k tomuto skoro vůbec nedošlo. Pateční výhra nad Mostem se přetvořila v konkurenta Bolta. My po hřišti lítali, že by nám ani on nestačil. Bylo, jedno kdo na „place“ právě je. Agresivní obrana po celém hřišti nedala soupeři ani chvíli oddech a náš rychlý protiútok byl hrán do zcela rozhozené obrany a končil velice lehkými koši. Výsledkem bylo jasné vítězství 76:22.

   Dalším soupeřem byly hráčky z České Lípy. Tradiční účastník našich turnajů a nám velice dobře známý soupeř předurčoval další těžký a vyrovnaný zápas. A opravdu tomu bylo tak. I když se jednomu družstvu podařilo vybudovat drobný náskok 5-6 bodů, tak byl během krátké doby soupeřem srovnán. Zkušenosti a asi i štěstí stálo při nás a přineslo nám konečnou výhru 66:60. Bylo jasné, že už máme medaili. Bylo ji třeba potvrdit výhrou nad „B“ Kladna. Opět zóna, ale tentokráte se nám nepodařilo ji tak lehce přehrát rychlostí – soupeř byl složen kompletně z hráček ročníku 97. Fyzicky silnější než my, ale zase jich bylo pouze 7 a z toho jedna z předchozích zápasů zraněná. Úkol byl jasný, hrát trpělivě, ale rychle. Uvidí se, kdo má více sil. A byli jsme to my. Postupně jsme zvyšovali rozdíl ve skóre až na konečných dvacet bodů. Soupeř košem v poslední vteřině jen stanovil konečný stav na 65:45. Herní systém turnaje a výsledky dalších zápasů vygradoval tak, že náš poslední zápas proti Sokolu Nusle byl vlastně finálovým zápase. Střetnout se měla dvě neporažená družstva. Oběma přálo štěstí – naši jednobodovou výhru nad Mostem trumfnul soupeř výhrou nad Lípou dokonce v prodloužení. Neděle měla rozhodnout, zda si po druhých místech v předchozích dvou letech konečně sáhneme na vytoužený pohár.

   Fyzicky lépe disponovaný soupeř s dobrou střelbou z krátké a střední vzdálenosti vsadil na hru přes své pivoty a jejich spolupráci s nabíhajícími křídly. Naše o hlavu menší hráčky neměly šanci konkurovat. Přesto v poločase vedeme o bod. Pak se začala projevovat únava a i to, že jsme do tohoto zápasu šly v menší rotaci hráček. Bohužel naše mladé hráčky ročníku 2000 neměly šanci si jakkoli poradit s urostlým soupeřem a i když jsme to zkusili, tak nás právě v těchto chvílích soupeř jasně přehrál a dával lehké koše. Oproti našim, na které jsme se hrozně nadřeli. Rozdíl ve skóre se postupně vyšplhal až na 11 bodů, které jsme do konce zápasu dokázali srazit pouze na 7. Takže prohra 66:73 a po třetí za sebou druhé místo. Hráčky ho okomentovali větou, že stříbro jim sluší víc než zlato, to prý nenosí.

   Drobnou náplastí na finálovou prohru byla účast Daniely Kyselové v ALL STARS turnaje a jmenování Kláry Buňkové Nejužitečnější hráčkou. Obě byly do těchto postů jmenovány a zúčastněnými trenéry a hráčkami.

Kompletní výsledky KKC 2013 zde

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub