Hola hola, extraliga volá

19.11.2014 07:01

Uplynulý víkend jsme odehráli další utkání ligy starších žákyň U15. Soupeřem nám byly domácí celky Mostu a Ústí nad Labem.

Sobotní zápas nepatřil zrovna k těm nejvydařenějším. Celé tři čtvrtiny zápasu nám trvalo, než jsme pochopili, že se soupeř sám neporazí. Věděli jsme, že se hra Mostu opírá o dvě klíčové hráčky, ale i tak jsme nechali duo Šeferová – Merhautová vynikat. Nasazení v obranné činnosti bylo na úrovni teploty v mostecké hale a vůbec se nám nechtělo běhat do rychlých protiútoků. Poločasová porada se minula účinkem již podle rozcvičení na před třetí čtvrtinou, a tak na tabuli svítil ještě po třetí čtvrtině stav o jediný bod pro nás. Nakonec nám pomohlo vyfaulování Merhautové a poloprocitnutí při přechodu do útoku a tak konečné skore bylo pro domácí až příliš kruté a pro nás ne zcela zasloužené.

Všechno špatné je pro něco dobré. V neděli nastoupil na palubovku v Ústí zcela jiný tým. Domácí jsou bezesporu překvapením skupiny. Dokázali porazit Slovanku a stále bojují o postup do extraligy. My jsme si však vzali ponaučení ze soboty a začali jsme agresivně, pozorně a hlavně s rychlým přechodem do útoku. I proto byl rozdíl ve skore již po první čtvrtině dvouciferný a i přes všechnu snahu domácích náš náskok rovnoměrně rostl. Druhý poločas jsme již střídali po pětkách. Bylo vidět, že hra tentokrát holky baví a i my trenéři mohli spíše chválit, než vytýkat.

Celkem desátá výhra v soutěži znamená předčasné splnění částečného cíle, kterým byl postup do dvanáctičlenné extraligy v kategorii U15. Abychom si však splnili další cíl, nesmíme vypustit ani zbývající zápasy ve skupině. Minimálně ty dva následující se nám budou započítávat do extraligové tabulky. V Plzni přivítáme Spartu a HB Basket. Věříme, že nás naši skvělí fanoušci podpoří v naší cestě na vrchol. Kompletní výsledky a tabulku naleznete zde.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub