Dvojička s Mostem

16.11.2016 20:23

Dvojička s Mostem měla hodně napovědět o tom, který tým se příblíží postupu do play off. 

Vzhledem k naší prohře na Spartě jsme  potřebovali Most 2x porazit, což se nám nakonec povedlo, i když se obě výhry nerodily snadno. 

V sobotu jsme vsadili na nátlakovou obranu po celém hřišti, což se nám relativně dařilo a bylo z toho spousta jednoduchých bodů nebo získaných míčů. První půlka vyrovnaná, ve druhém nám něco víc spadlo i z dálky a náskok začal narůstat. V poslední čtvrtině se projevila naše širší rotace a konečný rozdíl ve skóre se vyšplhal až na +30. S přihlednutím ke kvalitě soupeře byl výsledek až příliš krutý a podobný průběh se rozhodně nedal čekat v nedělní odvetě. 

Do ní jsme vstupovali se stejnou taktikou jako v sobotu, nicméně celoplošná obrana už nebyla to co v sobotu a tak jsme kvůli tomu spoustu jednoduchých košů do otevřené obrany dostali naopak my. Nás držela na dostřel překvapivě (na venkovní hřiště) dobrá střelba z dálky (8 trojek) a ve druhém poločase i zónová obrana. Zápas se zlomil až v polovině poslední čtvrtiny, kdy jsme poprvé v zápase dokázali výrazněji odskočit ve skóre a 10ti bodový náskok jsme už neprohospodařili.  Ve snaze ještě zvrátit vývoj zápasu nás domácí posílali na čáru trestných hodů, které se nám ale opět trochu překvapivě dařilo proměňovat (40/28), v posledni ctvrtine 21/18, a domácí hráčky jedna po druhé usedaly na lavičku pro 5 osobních chyb. Po 40 minutách +17. 

Cíl tedy splněn, playoff máme stále ve svých rukách, nicméně je třeba to potvrdit ve zbývajících zápasech, na nějaké zaváhání tam není moc prostoru.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub