Dvojička s Chomutovem dopadla podle papírových předpokladů

28.02.2017 20:13

Dvojička s Chomutovem dopadla podle papírových předpokladů

 

O víkendu nás čekal těžký soupeř v podobě družstva Levhartic z Chomutova. V sobotu u soupeře, v neděli doma v Kožlanech. Dva těžké zápasy proběhly, asi více méně podle očekávání. Chomutov nastoupil v plné síle a celkem jasně nás přehrál a to hlavně pod košem, kde má toto družstvo opravdu dvě vysoké hráčky. Musím ale podotknout, že v prvním zápase v Chomutově jsme až do 9 minuty první čtvrtiny vedli a tím jsme přiváděli domácího trenéra k “šílenství”  a diváky v hale v úžas. To asi nikdo nečekal a sám trenér soupeře nás po zápase chválil, jaký kus práce holky  od začátku sezony udělaly. Jenže zápasy se hrají na 40 minut a ne na 9. :-( Vlastní bojácností, která je ale spíš jen v hlavě, jsme kupily spousty chyb a soupeř trestal jednoduchými koši.

Musím ale hráčky pochválit za bojovnost a přesto, že se zápasy nevyvíjely výsledkově v náš prospěch, holky bojovaly a rvaly se až do konce. Oba zápasy byly velmi fyzicky náročné, schytaly jsme spousty ran a bohužel si odnášíme i zranění (Majda otřes mozku od rány loktem a Verča natažený úpon v třísle). Nejneohroženější hráčkou víkendu určitě byl náš nejmenší Emánek, který si vodil hráčky po hřišti a podařilo se mu i několikrát vyvěsit nejvyšší hráčky na palubovce. Škoda jen, že to tam Emanovi víckrát nepadlo, protože by si to jistě zasloužila :-) Největším smolařem zápasů naopak byla asi Linda, která se po týdením lyžáku nemohla trefit do koše, přestože svojí rychlostí a bojovností získala nejvíce míčů v obraně. 

Závěr z tohoto víkendu je takový, že stále je na čem pracovat, stále se máme co učit a hlavně že i ze  “silným” soupeřem dokážeme držet krok - JEN SE NESMÍME BÁT !!

 

 

Statistiky naleznete zde: www.cbf.cz/souteze/zapas_245712_soutez_1847.html

                                       www.cbf.cz/souteze/zapas_245740_soutez_1847.html

 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub