Dokud rozhodčí nezapíská konec….. aneb žádný zápas není ztracený :)

29.01.2017 17:50

Dokud rozhodčí nezapíská konec….. aneb žádný zápas není ztracený :)

 

 

O víkendu čekaly družstvo U14 další zkoušky v extralize. V Kožlanech jsme přivítali v sobotu Sojky Pelhřimov a v neděli Strakonice. Na konci víkendu nás čekala velikááááá euforie, ale pěkně postupně, jak šel čas.

 

Sobotní zápas se Sojkama jsme začali báječně. Holky hrály agresivně, kolektivně a lítaly po celém hřišti. Bylo nás všude plno a soupeř se asi dost divil. Chvílemi to vypadalo, že máme střelecký trénink a některé dokonce trojkový :) První čtvrtina dopadla skvěle a my vedli 32:5. Druhá část zápasu byla z naší strany trošku slabší, ale nutno dodat, že soupeř nasadil to této čtvrtky svoje nejsilnější hráčky a tak se holky musely dost ohánět. V poločase ale na tabuli svítilo dost přesvědčivé skore 40:18. Holky byly v dobré náladě a to se odrazilo i v druhé půlce zápasu, kdy jsme soupeři nedali moc prostoru se prosadit a naší celoplošnou, agresivní obranou jsme zápas dovedli do vítězného konce. 99:31 je moc hezké, hlavně z pohledu obrany!!! Pozitivní bylo, že se na hřišti vystřídalo všech 14 holek a nikdo nic nevzdal ani neodevzdal. Super výkon holky :-)

 

DBaK x BK Sojky Pelhřimov 99:31 

 

www.cbf.cz/souteze/zapas_245727_soutez_1847.html

 

 

V neděli nás ale čekal o poznání silnější a nepříjemnější soupeř BK Strakonice. Již v základní části jsme s ním odehráli dva zápasy a  tak jsme věděli co můžeme čekat. Na rychlou, agresivní obranu se zdvojováním jsme se snažili holky připravit, ale druhá čtvrtina nám jasně ukázala, že se máme stále co učit :) První čtvtina byla ze strany obou družstev velmi nervózní, ale vyrovnaná. Vítězství 12:11 pro nás ale nic neznamenalo. Druhá čvrtka nám totiž vůbec nevyšla a rychle hrající soupeř se snadno dostával, díky našim chybám, do zakončování a tak byl rozdíl chvílemi i -18 bodů. Holky ale bojovaly a rychlým závěrečným košem Linda stáhla na 23:37. 

Do druhého poločasu však nastoupilo zcela jiné družstvo. Takovou bojovnost a touhu po vítězství jsem u holek snad ještě neviděla :-) Pomalu jsme začínali stahovat soupeřův náskok. Konec třetí čtvrtiny a už jen -10. Hnali jsme holky stále dopředu a burcovali je,aby nepolevovaly a vydržely v nastaveném tempu. Blížil se konec zápasu a my stále tahali za kratší konec. Dvě minuty do konce a -5. Pak však nastal zlom. Lůca trefila dalekonosnou trojku, Jirka hned vzápětí nájezd a bylo srovnáno. Minuta do záverečného hvizdu a napětí v hale by se dalo krájet. Naše holky však ukázaly veliké srdce. Svojí bojovností nepustily soupeře do zakončení a Lůca opět trefila za TŘI a bylo dobojováno!!! 

Ohromná radost a euforie na naší straně, slzy a zklamání na straně Strakonic. 

Děkuji všem našim fanouškům - rodičům za podporu při celém zápase, děkuji Vám, že se nesnižujete ke komentářům soupeřek a děkuji hlavně holkám, že zápas urvaly a tím ukázaly rodičům ze Strakonic, že nemají hodnotit předčasně náš výkon!!!

 

DBaK x BK Strakonice 62:59

 

www.cbf.cz/souteze/zapas_245731_soutez_1847.html

 

 

 

 

 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub