DBaK Kralovice ve Francii

06.04.2017 13:19

 

DBaK Kralovice ve Francii

Ve čtvrtek 30.3. jsme se vydali busem směr Francie - Pacé na turnaj.

Po dlouhé cestě nás čekala i malá kulturní vložka, zastávka ve Francii - Versailles.Na prohlídku zahrady bylo cca2h,sice málo času,ale přeci nějaký :-) To jsme si všichni protáhli kosti. Po prohlídce nás čekala už jen ta kratší část cesty cca 4h v buse.

Po příjezdu do Pacé nás čekala registrace a oficiální focení (po dlouhé cestě všichni vypadají svěže :-) ) Poté už jsme jen čekali na naše ,,rodiny" , až si pro nás přijedou. Všichni nakonec náhradní maminky i tatínky, ale i sourozence měli, a vše bylo v pořádku.

V sobotu nás čekal mini trénink ,druhé družstvo bylo v průvodu. Na mini tréninku jsme rozhýbali kosti a už jsme se těšili na zápas, který nás čekal ve městě St.Gilles. Pro holky nezvyklý nástup s vyvoláváním  jmen. Poté už mohl zápas začít. Pro holky velice rychlý basket bez podávání míčů rozhodčím. Než se holky rozkoukaly, tak byl konec zápasu. Sice prohraný, ale nějaký bodík z naší strany byl, Mayenne (France) - Kralovice 42:4.

Další zápas nás čekal za chvilku, ale ještě předtím jsme za fandili našemu ,,A" týmu.Poté  nás čekal další soupeř Guadeloupe (France). To jsem nejdříve musela naše holky hodit do klidu a pohody, protože byly vyjukané z černošek :-). Tento zápas už byl o malinko lepší a konečný stav 6:28 pro soupeře.

Od 16h nás čekal zápas s Logroňo (Espagne).Tento zápas byly holky myšlenkami, ale snad i ony samy, úplně někde jinde. Jsem myslela, že mi trefí!! :-) Výsledek jasný 0:41 pro soupeře.

Holkám jsem poté promluvila do duše a doufala jsem, že si něco z toho vezmou k srdci.

Po rozmluvě nás čekal 4zápas  s Langueux ( France), který se z mého pohledu vcelku povedl, i když nebyl vyhraný, ale pohledově určitě nejlepší ze všech sobotních zápasů.  Byl to zápas, ve kterém jsme daly i nejvíce bodů za celý turnaj. Konečný výsledek 12 :45 pro soupeře. Ale z tohoto zápasu dobrý pocit a velká úleva, že se holky po  předešlém prohraném zápase, kde holky nedaly ani bod , nesesypaly úplně.

Sledovali nás i ,, rodiče", u kterých jsme bydleli a chválili nás, což potěší. Musím připomenout, že naše družstvo DBaK Kralovice bylo z celého turnaje nejmladší.Rodiny si nás rozvezli do svých domovů, kde na nás čekala vydaná večeře. Co vím od holek, velice si rodiny chválily :-)

Druhý den (neděle) nás čekal zápas se s přáteleným týmem Liffre ( France). U rodin z Liffre jsme totiž byli ubytovaní :-) Naše holky jim nedaly nic zadarmo, ale na výhru to nestačilo 8:20. Nás opět mohlo těšit, že nás soupeř chválil za předvedenou hru a výkon. A že každý zápas jdeme nahoru.

Pak už nás čekal poslední zápas proti Rennes Quest ( France). Z tohoto zápasu mám snad nejlepší pocit, o to více mrzí prohra, která byla těsná 8 :12. Tento tým skončil na 3.místě turnaje, takže nás může těšit vyrovnaný zápas !!!

Potom už jsme fandily našemu ,,A" týmu, které hrálo semifinále. Po jejich výhře nás čekal rychlý přesun do Pacé, kde ,,A" sehrálo finále. V zaplněné domácí hale , kde bylo k nedýchání krásný zápas, bohužel pro naše holky smolná prohra o 1 bod velice bolí.

Ještě nás čekal slavnostní ceremoniál k ukončení celého turnaje. Než začal ceremoniál, tak se holky rozloučili s rodinami, myslím, že i slzičky ukáply. Čas ceremoniálu nastal, všechny týmy nastoupily na palubovku a poté bylo předávání pohárů, medailí a vyhlašování těch nejlepších hráček a hráčů.

Po ukončení ceremoniálu hurááá do busu a domůůů. Odjezd byl cca ve 21h. I přes únavu a smutek to v buse žilo, než děti usnuly únavou a vyčerpáním. Cesta domů za svými rodiči proběhla v pohodě a už i s úsměvem na tváři přes veškerou únavu 16h cesty.

Pro holky velký zážitek a snad i získání nových herních zkušeností. Snad je využijí při svých dalších zápasech ať už v příští sezoně nebo teď, pří kvalifikaci na NF.

 

Holkám patří velké DÍKY a doufám, že si to užily tak jako já. :-)

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub