Černý plzeňský víkend aneb první porážky v lize

08.12.2014 13:11

Uplynulý víkend nás čekaly dva těžké zápasy s našimi sousedy v tabulce, pražskými celky Sparty a HB basket.

Sobotní zápas nás nezastihl v ideální pohodě. Možná obava z útočné síly lídra Sparty Jindrové, možná přílišné sebevědomí a podcenění soupeře, možná slabá koncentrace. Pravdou je, že jsme snad kromě prvních minut zápasu tahali po celý zbytek za kratší konec. Hosté nás předčily ve všech činnostech, od doskakování, přes rychlé protiútoky až k vyšší úspěšnosti střelby. V průběhu utkání si Sparta vytvořila až dvacetibodový náskok a nám nepomáhalo nic, tajmy, domluva po dobrém ani po zlém, prostě den blbec. Mrzí mě, že jsme nedokázali slabší úspěšnost střelby nahradit bojovností a nasazením v obraně. Utkání jsme prohráli zcela zaslouženě a já jen doufal, že se tato první porážka neodrazí druhý den.

Možná se zcela neodrazila, nicméně vstup do zápasu proti HáBéčku se nám vůbec nepodařil. Zkusili jsme taktiku rychlého střídání společně se zvýšenou agresivitou při osobním presingu a pohybem na obou polovinách hřiště. Nutno podotknout, že se tento experiment příliš neosvědčil. Sil jsme sice měli dost, na pohybu po palubovce to však nebylo vidět, proto si v první čtvrtině Pražanky vytvořily desetibodový náskok. V dalších částech hry jsme vždy dokázali soupeře stáhnout, poté však přišlo několik až nepochopitelných chyb, které soupeř dokázal trestat. Náš závěrečný nápor vedl jen ke korekci výsledku, na otočení zápasu nám tentokrát chyběla vyšší disciplína a touha po výhře.

Oba zápasy byly i přes porážky velmi užitečné ve smyslu další cesty. V utkání se Spartou nedokázaly hráčky plnit ani ty nejzákladnější pokyny. Řekneme si o tajmu, jaký signál budeme hrát a nejsme se ani na tento signál schopni postavit. O braní na záda nemluvě. Neděle byla v tomto ohledu trošku lepší, nicméně po porážce o 3 body mne překvapila nečekaně dobrá nálada a úsměvy od ucha k uchu u některých našich hráček. To, že prohrajeme, by nám nemělo být úplně jedno, pokud jdeme za určitým cílem. Ale více si to probereme na následujících trénincích. Pozitivní je to, že jsme oba zápasy prohráli menším rozdílem, než venku a máme tak se Spartou i s HB Basketem lepší bilanci zápasů, což může být také důležité.

Za týden nás čeká Slovanka, i tam půjde o extraligové body, tak je třeba se vzchopit a vrátit se na vítěznou vlnu. K tomu nám pomáhej tvrdá práce a píle na trénincích i v zápasech. 

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub