A nakonec...řádná facka v Mostě

30.12.2013 09:35

Poslední zápasy v lize, poslední víkend před Vánoci, poslední soutěžní utkání v roce 2013. O víkendu nás čekala družstva Karlových Varů a Mostu, tedy soupeři, z nichž strach rozhodně nešel, ale... Vzhledem k jistotě postupu dostaly studijní volno Danča, Niki a Síma. Toho využily pouze první 2 jmenované, Síma projevila nezměrnou touhu hrát, v čemž jsme jí samozřejmě nehodlali bránit.Na listině nemocných protentokrát ještě zůstaly obě Kačky (snad již naposledy), naopak podruhé během soutěže se k nám připojila jihočeská emigrantka Ofsja.
Zápas v Karlových Varech kupodivu úplně nepřinesl syndrom ranních zápasů. Nutno poznamenat, že nám k tomu pomohl až překvapivě odevzdaný soupeř, který se na vánočního kapra těšil asi více než na nějaký basketbalový zápas. I proto jsme si celkem v klidu doslova dokráčely pro až příliš jednoduchou výhru. O největší vzrušení se postarala Ofsja, která si v Plzni zapomněla penženku, což by koneckonců tolik nevadilo jako fakt, že v té peněžence měla kromě peněz na dopravu i licenci... Proč mě to ale vůbec nepřekvapilo...

A pak přišla neděle, odjezd v 6 hodin ráno a studená sprcha v první čtvrtině od mosteckých Dračic.jestliže se v sobotu na zápase ranní vstávání až zase tak nepromítlo, pak v neděli propukla přímo epidemie. Po prospané první čtvrtině (30 inkasovaných bodů je opravdu mnoho), přišel budíček ve čtvrtině druhé a otočení skóre ve třetině třetí. Problémy s fauly, nadšený výkon domácích spolu s praktikovanou "superodstoupenou" obranou a naše střelecká nemohoucnost (snad tedy kromě Endy) znamenaly druhou porážku v lize a zároveň peprný políček suverénnosti některých hráček. Naštěstí přišel včas, abychom se stihli do začátku extraligy probrat.

Na závěr bych chtěl všem popřát klidné svátky a hodně štěstí a zdraví do roku 2014. Rozlosování extraligy je již k dispozici na stránkách ČBF zde. Můžete si i stáhnout doplněný termínový kalendář všech našich družstev, a to zde. Kde sehrajeme domácí zápasy bude záviset na možnostech na Chválendě a možná se dočkáme i určitého překvapení a premiéry.

Novinky

Instagram našeho klubu

01.10.2023 21:06

Sledujte nás na Instagramu. Vždy aktuální informace naleznete jak v příspěvcích tak na stories.

 

Odkaz zde: www.instagram.com/dbak.basketbalovyklub/

Facebookové stránky

27.10.2016 21:04

I na facebook jsme velmi aktivní. Sledujte naše příspěvky i události a přidejte se k našim fanouškům.

 

Odkaz naleznete zde: www.facebook.com/dbak.basketbalovyklub